VARPA-SET OY: ”SUKUPOLVENVAIHDOS EI KATKAISSUT VUOSIKYMMENIÄ KESTÄNYTTÄ YHTEISTYÖTÄ”

Varpa-Set Oy on pieksämäkeläinen yritys, joka on erikoistunut eri metallien ja muovien koneistukseen ja onkin ollut toiminnassa jo 90-luvun alkupuolelta saakka. Sukupolvenvaihdos tuli yrityksessä ajankohtaiseksi parisenkymmentä vuotta toiminnan aloittamisen jälkeen ja vuonna 2010 yritystoiminta siirtyi perustajilta Santtu Varpaiselle. Tilitoimistosta oli Varpaisen mukaan iso apu sukupolvenvaihdosprosessissa:

 

– Alusta pitäen kirjanpitoamme hoitaneella toimistolla oli käytettävissään kattavasti tietoa yritystoiminnastamme, joten kaikki sujui meidän näkökulmastamme hyvin vaivattomasti. Pari isompaa palaveria istuttiin tilitoimiston väen kanssa ja muutamia asioita käytiin prosessin varrella läpi puhelimessa. Kaiken kaikkiaan homma sujui hyvin helposti ja jouhevasti.

 

Tilikamut - VarpaSet Oy asiakastarina

Tilikamut (ent. Savon Tilitieto Oy) kävi läpi eri vaihtoehdot sukupolvenvaihdoksen toteutustavoista ja esitteli ne Varpaisille. Näin saatiin kartoitettua ja valittua juuri Varpa-Set Oy:n kannalta se sopivin tapa toimia. Yrittäjät, perustaja ja jatkaja, saivat tilitoimistoltaan myös kattavasti näkemystä verotuksen vinkkelistä, mikä oli pienelle perheyritykselle tietenkin erityisen tärkeää.

– Osasivat hyvin neuvoa, miten sukupolvenvaihdokseen liittyvät ratkaisut kannatti tehdä niin, ettei veroja tullut maksettavaksi tarpeettoman suuria määriä. Kirjanpitäjä hoiti meille verottajalta ennakkopäätökset ja hoiti kaiken muunkin tarvittavan paperinpyörityksen. Itse ei tarvinnut mitään selvittää, Varpainen kiittelee.

 

Sähköiseen laskutukseen siirtymisen kautta digiloikka nykypäivään

Vaikka Tilikamut ottaakin kirjanpitomateriaalit vastaan missä tahansa asiakkaalle sopivassa muodossa, sähköiset ratkaisut on koettu Varpa-Setilla kokonaisuuden kannalta toimiviksi.

– Tilitoimiston kautta siirryttiin muutama vuosi sitten sähköiseen laskutukseen, jonka myötä kirjanpitomateriaalienkin suhteen ollaan päästy aika pitkälti eroon paperien pyörittelystä. Sähköisen laskutusjärjestelmän kautta lähetetyt ja vastaanotetut laskut näkyvät tilitoimistolle suoraan ja satunnaiset käteiskuititkin olen korona-aikana ja sen jälkimainingeissa toimittanut Tilikamuille sähköpostitse. Homma rullaa sujuvasti!

Myyttien murtamista ja kilpakosijoita

Usein kirjanpitäjistä puhuttaessa ihmisille tulee mieleen kuva virallisesta, hieman kuivasta ja kapulakieltä käyttävästä henkilöstä, jonka kanssa kommunikointi on jäykkää eikä huumorin pilkkeelle silmäkulmassa ole sijaa. Tilikamut pyrkii olemaan tässäkin asiassa erilainen ja kirjanpitäjämyyttejä onkin onnistuttu murtamaan:

– Tilikamuissa erityisesti tykkään siitä, kun asiointi heidän kanssa on niin mutkatonta. Toimistolla vallitsee tietynlainen rentous, henkilökunta on mukavaa eikä piiloudu sermiensä taakse. Kommunikointi on helppoa ja yhteyttä uskaltaa ottaa matalalla kynnyksellä.

Tilikamut - VarpaSet Oy asiakastarina

– Muista tilitoimistoista soittelevat palvelujaan tarjoten muutamia kertoja vuodessa, mutta olen ollut Tilikamuihin niin tyytyväinen, etten ole nähnyt mitään syytä vaihtaa kirjanpitäjää.

Tuttu, yrityksen kirjanpitoa pitkään hoitanut tilitoimisto tuntee asiakkaan yritystoiminnan kuin omat taskunsa. Kun yritystoiminnan yksityiskohdat ovat tarkasti tiedossa, on helppo reagoida nopeasti silloin, kun asiakas tarvitsee akuutisti apua tai muutokset verotusta tai kirjanpitoon liittyvää lainsäädäntöä koskien vaativat yrittäjän huomiota. Yrittäjälle on mukavaa ja huoletonta, kun tietää, kuka yrityksen kirjanpidosta vastaa.

Pienen ja paikallisen tilitoimiston etuna Varpainen mainitsee myös sen, että jos ongelmia tulee, niin tietää tarkalleen, kenelle voi soittaa:

– Jos on vaikka laskutusohjelman kanssa jokin akuutti ongelma, Tilikamuilla reagoidaan nopeasti. Usein asia ratkeaa jo puhelimessa, mutta jos ei siinä heti suoriltaan osata vastata, niin Markku lupaa selvittää ja palaa aina asiaan nopeasti.

Ihmisläheisen lupsakasti, mutta ammattimaisen sähäkästi me täällä toimitaan jatkossakin. Lämmin kiitos palautteesta ja asiakkuudesta, Varpa-Set Oy!